Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2014 02:27 - Андреа Бочели
Автор: vilish Категория: Музика   
Прочетен: 7434 Коментари: 2 Гласове:
14

Последна промяна: 01.09.2014 12:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В очакване на концерта му в София ...

image

Андреа Бочели (Andrea Bocelli) е роден на 22 септември 1958г. в малкото градче Лаятико, в провинция Пиза сред тосканските поля. Италиански певец ( тенор), изпълнител на класическа и популярна музика. Популяризира оперната музика.

image

„Като хипнотизиран слушах откъси от опери – спомня си Андреа. – На шест години вече се учех да свиря на фортепиано, след това – на флейта и саксофон. И все ме молеха да пея пред роднини.” 
             „Моите родители изиграха решаваща роля в моя избор, отрано забелязвайки моите музикални наклонности. Мама ми разказваше, например, че когато съм слушал музика, то веднага съм преставал да плача. Родители и близки се съревноваваха в количеството подарени ми дискове, забелязвайки, че особено ме очарова оперната музика. Тези велики гласове докосваха моята фантазия.”
            За съжаление, поради вродена глаукома, зрението на Андреа Бочели е слабо от самото му раждане. На 12 години той напълно загубва способността да вижда след нещастен случай.  В игра на футбол, стои на вратата когато топката го удря точно в това око, с което малко вижда.
            След завършване на лицей, Андреа постъпва в юридическия факултет на университета в Пиза. Получава диплома, но не престава да пее. След това става ученик на тенора Франко Корели. А за да си помага финансово, не пренебрегва възможността за изява в пиано-барове.
             1992 г. се оказва решаваща за младия тенор. Андреа успешно се явява на прослушване за италианската рок - звезда Дзукеро. През 1994 г. успешно дебютира на музикалния фестивал в Сан Ремо. През септември, Лучано Павароти лично кани младия тенор да участва в концертна програма в родния му град Модена. През същата година, в навечерието на Коледа, Андреа Бочели е удостоен с  честта да се срещне с Римския Папа.
             През 1987-ма Андреа среща Енрика Чензати (Enrica Cenzatti), своята бъдеща съпруга, която го дарява с двама сина – Амос и Матео. Двойката се разделя  през 2002г. След това Андреа се сгодява за Вероника Берти, сегашният му импресарио. През март 2012 г. се ражда тяхната дъщеря Виржиния.

image
Андреа Бочели със синовете си и Вероника Барти

„ Не мисля, че можеш да станеш певец по собствено желание. Това решават тези, които са до теб. Вероятно не трябва да казвам: „Вижте, аз ще пея за вас”, но ако другите казват: „Моля, пей за нас ... тогава ....”
            Гласът на Андреа Бочели не може да бъде объркан с никой друг – мек и мощен в същото време. Днес той е може би най-популярният италиански глас не само в Европа, а и в Съединените щати.
             Независимо от неговия успех, ако му зададат въпроса за най-приятния му спомен в музикалната кариера, Андреа Бочели отговоря : „Това беше концерт в Арена Мачерата. При мен в гримьорната влезе възрастен мъж и каза: „Сеньор Бочели, слушам опера цял живот. Дълго мислих дали да дойда на Вашия концерт. Но трябва да ви призная, че вашето изпълнение на арията от „Арлезианката” беше съвършено!” Това има голяма стойност.

              През 2006г. Бочели убеждава община Лаятико да построи открит амфитеатър, наречен "Teatro del Silenzio" ("Театър на тишината"), като подпомага значително построяването му. Бочели е почетен президент на театъра. Там той изнася представления само веднъж годишно, на които кани прочути певци като гост-изпълнители. Една нощ през юли театърът е отворен за представлението, а през останалото време от годината той стои в тишина... Конструкцията се състои от една "сцена", заобиколена от лъчи, а в средата се намира внушителна скулптура на човешко лице, създадена от полския скулптур Игор Миторай за спектакъла "Манон Леско" , после подарена на театъра. В основата на сцената са няколко гранитни блока, а "в дните на тишина", седалките за зрителите се прибират и партерът се превръща в изкуствено езеро.

image

Концерт на Андреа Бочели в "Teatro del Silenzio"

image

  



ХИМН НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО


 



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emi1ts - Уникален глас!
29.08.2014 17:57
Много скромен и позитивен човек!
Поздрави!Приятна вечер!
цитирай
2. vilish - Много вярно, Еми!
01.09.2014 11:28
Живото изпълнение ще остане незабравимо! :)
Хубава седмица! Прегръдка!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vilish
Категория: Лични дневници
Прочетен: 761340
Постинги: 281
Коментари: 1679
Гласове: 4780
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031