Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2012 16:43 - Всеки е уникален ....
Автор: vilish Категория: Лични дневници   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
1



д-р Валерий Синелников от  "Възлюби своята болест"

.... "Всеки човек иска да се чувства, че не живее напразно на този свят, че животът му има смисъл. Но да усещаш собствената си ценност и изключителност за сметка на извисяването над другите – това означава да носиш в подсъзнанието си програма за унищожението на другите светове. Нали ако аз съм по-добър и стоя по-високо, другите са по-лоши и стоят по-ниско. Но всъщност, на фино ниво всички сме равни. Горделивостта поражда най-силната подсъзнателна агресия, която се връща във вид на мощна програма за самоунищожение чрез травми, нещастни случаи, неизлечими болести и – накрая смърт.
Трябва да разберете, че няма добри или лоши хора. Има просто хора, а ние ги правим такива, каквито очакваме да ги видим.
Научете се да приемате всяко събитие в живота си без претенции и обида. И не просто да ги приемате, но и да благодарите на Бог, на своето подсъзнание за тези събития, колкото и лоши да ви изглеждат на пръв поглед. Всички знаят поговорката : „Всичко, което Бог дава, е за добро.” Просто трябва да се научите да намирате положителните страни във всяка ситуация. Понякога те са очевидни, понякога са скрити за нашето съзнание и често разбирането за това какъв позитивен урок сме извлекли от тази ситуация идва по-късно.
Научете се да прощавате на хората и да ги приемате такива, каквито са. Когато простите на някой друг човек, вие прощавате на себе си. Запомнете, че всеки човек живее в свой свят и този свят е уникален. Точно това прави всяко човешко същество изключително и уникално.
Всички ние вървим в една посока, но по своя път. Много е важно хората да почувстват своята ценност, значимост и уникалност, но не за сметка на издигането над другите, защото всеки човек и предмет са важни не сами по себе си, а за сметка на осъзнаването на своята уникалност в единния организъм на Вселената..... "




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vilish
Категория: Лични дневници
Прочетен: 763295
Постинги: 281
Коментари: 1679
Гласове: 4780
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930