Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2018 23:10 - И днес светът остава върху цъкащите бомби...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 666 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

     Този мой постинг е поздравителна картичка за Коледа и Нова година към г/н Венци и г/жа Радостина с пожелание да прекарат една незабравима седмица в Банско в любимия хотел ми Кемпински-Зографски.

 

     " И днес светът остава върху цъкащите бомби със закъснители –

„мирните” договори след Първата световна война…"

      /Иван Николов, духовният водач на босилеградските българи/

 

     СТО ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА НАЙ-ЗЛОВЕЩОТО СЪБИТИЕ В 

       ИСТОРИЯТА НА СВЕТА – ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

 

    Следващата година се навършват 100 години от позорния за нас Ньойски договор, чиято цел е да накаже както „лошите” в ПСВ, директно участвали във военните действия, така и страните, които са били на страната на „лошите”. Идиотите ни оказаха на страната на лошите в ПСВ, защото ние разчитахме към страната ни да бъдат върнати териториите, отнети ни съгласно един друг позорен за нас договор, Берлинския. А ние нямахме друг избор…

   Аз имам доста хобита. Едно от тях е истроията на двете световни войни, второ е Балканите. Балканите са много важни за Европа и за света, поради което великите сили гледат на случващото се тук под лупа. В момента Балканите пак са център на внимание и апетити на великите сили за влияние върху тях. Последен пример, външният министър на Путин, Сергей Ларвов каза, че Русия се безпокои за случващото се на Балканите /б. м. преориентацията на Македония от Сърбия и Русия към Европа/. Последва нактивирането на спяща клетка на Путин на Балканите, нашия министър на войната, който се изейякулира орално срещу Договора ни с Македония, срещу пътя, който може да ни изведе към сближаването ни. Той нямало да разреши еди какво си от името на неговата партия ВМОРО. Тя е толкова партия, колкото обединените патриоти са обединени и са олкото патриоти, а не спящи клетки на Путин в управлението ни.

   Ще направя съвсем кратко сравнение между Берлинския договор и Ньойския договор.

   Съгласно решенията на Берлинския договор България е окастрена по заявка на великите сили от онова време, с които по казуса „играе” и Русия. По-правилно е да нарека политическите сили от онава време тогавашната световна мафия. Заявката за преустройството на страната ни от най-велика на Балканите във второстепенна е извършена – колкото и неубедително да звучи твърдението ми – интелигентно. При определяне границите на страната по начин, отвсякъде да граничим със собствената си територия обаче е мислено за сношенията на хората в страната, оставащи в тези граници. Планинците са имали възможност да слизат в предпланините БЕЗ ДА ПРАХВЪРЛЯТ ПЛАНИНИТЕ, а хората от предпланините и полето са имали възможност да извеждат животните си на летни паши по планините. Такъв е бил животът тогава, това е било жизнено необходимо за поминъка на хората. Като турист аз съм упознал тези граници и от тази позиция твърдя, че поръчката „Берлински договор” е била изпълнена от хора с разум и разбиране на поставената им задача. Не говоря за окастраните ни територии. Тази инфраструктура на страната, макар на много по-малка площ дава възможност страната ни да остане първа исономическа сила на Балканите в периода от Освобождението си до започването на ПСВ.

   Ньойскят договор е нещо съвсем различно, той е пъклено дело на идиоти спрямо нас, като ще допълня – на същите, които лабораторно измислиха вируса на комунизма, който аз наричам Брадатат спирохета на Маркс. Тя е по-коварна и по-жестока от Бледата, разкапала тялото на Ленин преди да го гибердяса. Целта на Ньойския договор е да откъсне територи от България по начин, българското население в тях да остане в снежни капани и да измре или да ги напусне. Давам пример с долината на р. Ерма над с. Стрезимировци, по-надолу пак долината на р. Ерма между с. Петачинци и с. Власи заедно с многобройните си притоци, между които гъсто населените долини на р. Звонска и Кусовранска. Населението в тези долини бива откъснато от страната, с която осъществява икономически връзки, напр. купува си брашно, сол и др. потреби. Ньойския договор поставя граници на местата, през които хората от планините са преминавали за да осъществат контакти с хората от полето и да си набавят необходимото за зимата, откъснати от снега в планината, предлагайки техни стоки. Най-жестоко е затварянето на хората от Босилеградско, които остават с преграден път към Кюстендилското поле, оградени с три високи по 1400 м. н. в. планини – Бясна кобиа, Кървав Камик и Милевска.  Ньойският договор обрича тези хора на смърт! Неговата цел е да останат тези български територии обезлюдени и да бъдат присъединени към други държави, в случая Сърбия, която ги е окупирала толкова законно, колкото руснаците Крим. Да не пропусна и още една някога плроцъвтяваща и много населена долина, тази по р. Височица, част от Годечко, която по Ньойския договор остана заградена с граница при Годеч от едната страна, а от другата – от непроходимия каньон на реката между селата Ръсовци и Пъклещица. От двете страни на тази долина са планините Видлич и Западния Балкан, висок 2000 м. н. в.

    За мен поръчителите на Ньойския договор са българоубийци. Последната новина е самоубийството на трима души в Босилеград. Вероятно това е резулат на отчаянието на тези хора или зашото са узнали, че са придобили коварно заболяване. А това коварно заболяване е рак в резултат на отравянето им с разтворените в питейната вода цветни метали, които се добиват там извън всякакви норми.

   В потвърждението на тезата ми, че върху хората от тези територии се извършва геноцид от сърбите и техните български мекерета посочвам изказването на кмета на Босилаград, българина Йордан Захариев, с интелект почти колкото на президента ни. „Узнавайки” от нашите репортери, че водата за пиене е отровна и това е причина за раковите заболявания там, той отговори така:

    Кому му не аресва да се маа от тук!

    Държи човека не на българите, а на сърбите, подбно на Радев, който пък държи на Путин. Не на нас, българите, не на геополитическата ни линия към Европа.

 

    Започнах с последствията от ПСВ за нас, но те касаят целия свят. В тази война победиха лошите, аз казвам идиотите, между които включвам 90% Англия и 10% Франция. Целта на войната бе Англия и Франция да запазят колониите си и да отеснят в развитието си Германия, която без да има колонии по икономически показатели вече надминаваше страните-паразити, голяма част от стоките на които носеха надписи по търговските им центрове „Колониални стоки”. А тези колониални стоки бяха всеобемни, включително дървен материал, храни, руди, въглища, всякакви суровини. Характерно за колониите е износът на суровини. Днес най-големият износ на суровини, които са основното перо в приходите на страната е Русия. Тя не може да произведе никакви стоки, които да са конкурентни на стоките, произведени в другите страни, приходите й са предимно от износ на суровини.

    ПСВ, останала в историята като Окопна, завърши с победа на „добрите” над „лошите”, на които бяха наложени „мирни” договори и така едно от последствията й бе започването на следваща война, за да се премахнат тези унизителни договори. А тези договори налагаха рестрикции над Германия, отнемане на таритории от една държава и придаванетоо им към друга. Рекордьор в това отношения е Унгария, изгубила 70% от териториите си, придадени към Сърбия, Румъния, Украйна и др. страни. Териитории бяха отнети от Германия и придени към Чехия, Полша, Франция.

    След войната, спечелена отАнглия благодарение на технологичната помощ от САЩ и на суровиниите от корониите й, Англия задлъжня неиздължимо към Америка, всичко за англичаните стана различно след войната, в която те победиха „лошите”. Те не можеха да подържат вече военни сили и да ограбват половината свят, осаващ все още техни колонии и новата световна сила стана факт – Америка. Малко трябваше за да се утвърди този факт и това се случи четвърт век по-късно, след ВСВ, неизбежното продължение на Първата.

     С оттеглянето си от колониите  Англия извърши ново разпределение на териториите им на принципа Разделяй и владей. Разделяне с цел противопоставяне на хората би осъществено между Индия и Пакистан, на Арабския полуостров, на Мала Азия, където държавата Кюрдистан бе придадена към съседните държави, на първо място Турция, макар участвала в ПСВ на страната на „лошите”. Интересите на Авглия обаче налагаха приятелство с Турция, нищо, че воюваше срещу тях, та им придадоха и Източна Егея, гръцки територии, завладени от турците по време на Османската империя. Това доведе до друго последствие на ПСВ, Гръцко-турската война от 1919 до 1923 г. завършила с победа на Турция и с междунароно ппизнаване на гръцките територии за турски. Гърция е една от най-големите жертви на ПСВ наред с Унгариял Ако Егейското /Гръцкото/ море си бе останало гръцко, не Турция, приятелската страна на Англия днес щеше да е велика сила, а Гърция. 

    Друга подлост, замислена да изиграе роля вероятно само по времето на ПСВ беше вцръкването на вируса на Маркс в Русия. Целта на това нацръкване на вируса в Русия чрез агентите от Инетранационала /безотечествениците/ и мекеретата му, но и с помощта на „добрите” в ПСВ бе да се привлече Русия със своите ресурси на страната на „добрите”, но имаше и втора цел. Живеейки по човеконенавстни закони руснаците да се избиват сами, вместо Русия да има военна мощ, с която да притиска и да присъединява към себе си съседните си страни от Европа, като Балтийските страни и др.

    Оказа се, че този вирус намери добра почва в Русия. Оказа се и друго, че той може да бъде полезен за друга една страна, ако бъде съхранен, за да разделя Европа, в която да се възцари противопоставяне и така тя да остане зависима от суперсилата на света.

    Първото последствие от ПСВ е Втората, която бе неизбежна, защото тя е продължение на Първата след почти четвърт век. Причаната – интересите на Англия, но вече не да запази колониите си и да продължи с паразитирането си към тях, а срещу страната, която при конфликт снея щеше да я помете - новата сила №1 на Европа, Германия. ВСВ, известна като Ресурсната отново завърши с победители „добрите” от ПСВ и отново с помощта на Америка. Без Америка Европа щеше да бъде победена от Германия.

    Напомням за една историческа лъжа, наречена Вероломното нападение на Германия над СССР. Такова нещо няма. Сталин, подлъган от Чърчил реши да нападне през частта от Полша, която бе присъединил към СССР Германия, но стана нещо съвсем различно. Германия отнесе Франция и боклуците /Англия/, справи се и със СССР. Тогава настъпи звездния миг за Америка, която разруши с бомбардировки от Англия тила на Германия и остави войските й по фронтовете без снабдяване. Америка, действителният победител, се превърна в най-силната държава на света, с валута международно платежно средство, даващо й възможност да прехвърля тежестите си на света. СССР бе включен към великите сили, а за награда, че бе на страната на Анлия получи правото да владее, ограбва и налага своя човеконенавистен строй в половин Европа, към която бе и България. Пораженията върху нас са ужасяващи, унищожена бе ценностната ни система. Това право му бе дадено от Англия като благодарност, че СССР бе на нейна страна. Тогава американците бяха по-прости от англичаните, които,  раздаваха акъли как да се постъпи след края на войната, а американцзите ги слушаха. Днес англичаните, превърнали се след загубата на колониите си в пиянища и откровени боклуци, които не могат дори да се възпроизведат, се опитват вместо към колониите си, дето вече ги нямат, да запаразитират към ЕС. Дано да ги изхвърлят по-скоро, с тия металомани само нетприятности ще продължи да има ЕС.  

     Амираканците пък си направииха друга сметка:

     Тия там, глупаците от Стара Европа, много лесно ще ги направим зависими, като спомогнем за противопоставянето на Европа. Едните ще бъдат културните държави, а другите държавите-ппимати. За да има мир в Европа ще зависи от нас, на приятелите си ще го осигурим. Но не безплатно!

    На тази база СССР разви въоръженията си и се стигна до там, че той заплашваше вече не само Европа , но и САЩ,  до чиито брегове Брежнев стационира подводници с ракети с ядрени бойни глави.

    Какво стана после по-младите от мен трябва да знаят, ако не са с промити мозъци, аз спирам до тук. Мисля, че ако не бе такъв развоят на ПСВ, предрешен от американците, а също и развоят на продължението й, предрещено също от америкнаците, светът днес щеще да бъде по-добър. Защото за по-лош от днешната си подредба свят едва ли има друг сценарий. Държава-примат, с икономика на колониална държава, подмята ракети вместо доводи, тиранизира целия свят. Постъпката й във ВСВ, когато реши да нападне съюзника си Германия, която бе в трудно положение се появи преди 4 години при друг повод. Русия иззе ядреното оръжия на Украйна с договор, че ще я пази, но я нападна и присвои нейните територии Донбас, Луганск и Крим. Имаше вариант Русия дяа си стане нормална държава, а не трън в очите на света, но Америка, пък и други държави с банки и офшорки по разните острови имат интерес да я има руската мафия. Защото окраденото от нея от Русия се твърди, че е над 4 трилиона долара, от които само на Путин над 300 милиарда и всичките тези пари са преминали и преминават през европейските банки в Швейцария, Германия, Австрия и др. между които и Литва и са постъпили в американски банки. Така Русия се явява кредитор на Америка с над 4 трилиона долара, а има и друг вариант – американците могат чрез промяна на законадетелство или чрез банкови процедури да свият парите на руската мафия. Кой ти дава 4 трилиона свежи пари да си ги въртиш както желаеш за инфраструкура, за нови високи технологии. А когато стане въпрос за връщането им има еедин лаф: Ще имаш да внземаш!  Руската мафия, най-могъщата днес с метастази по целия свят е още едно от последствията на ПСВ, доразвито и актуализирано след Втората.

 

      По тези въпроси хората трябва да са по-просветени, защото всичко, което е написано в учебниците по история е лъжа. С тази лъжа си служат най-вече в Русия, където всяка година се празнува победата в Отечествената война. Такава война не е имало, за тези беди на Русия виновен е Сталин. Путин от трибуната на мавзолея на Ленин казва, че СССР строшил гръбнака на фашизма и спечелил ВСВ. На това могат да повярват хората с интелектуално ниво като на нашия президент. Риторика за опростачената публика, която не различава сик от пармак…

    Нашият президент в момента също е субпродукт на договорите след ПСВ, актуализирани след Втората. Има такива президенти, посочвам Унгария, Полша, Чехия, България, които не работят за страните си, а за една чужда страна, няма да я осветлявам, но ще кажа, че е една и съща.  Те по разработки на ФСБ/ГРУ искат да вземат властта в демократичните стрни по недемократичен начин, най-разпространения от които са просташки протести от сбрани платени простаци. Да създават напрежение, хаос, недоверие, да химнословят Путин и ОНД, да тиранизират хората чрез затваряне на пътища и други простотии. 

   Темата е дълга, оставям я отворена. Може да напиша и продължение. Но само ако Венци и Радостина по време на почивката си в хиперлуксхотела в Банско се запознаят с това, което написах в поздравителната ми картичка до тях и го лайкнат…

    Понеже картичката си отправям към изключителната интелектуална двойка в Блог. бг, маркспропутинците Венци и Радостиина, поздравявам ги с едно произведение, разбираемо само за интелектуалци от техните нива: 







Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Имам много никове в блога, от които се коментирам сам, допълвам се,
15.12.2018 10:18
самокритикувам се, включвам нови теми, но сега се коментирам директно:
Има още двама в блога, между които се чувства силна вътрешна спойка, това са Предаторката и Блекпредатора. Аз умажавам хората когато са хетепосексуални и когато изпитват един към друг най-чистите чувства. Реших обаче да изпратя картичката до Венци и Радостинчето, защото техните чувства са още по-силни, те нямат никакви долни и задви мисли, просто любов. Любовта е по-велика дори от Вярата и Надеждата, а тя струи от всякя буква в коментариите на Радостинчето към постингите на един от най-великите блогъри, някогашният подводничар и настоящ маркспропутинец Венци....
Поздрав с едан съветска весела народна коледна песен:

Я на крыше поебнулась,
сорок градусов мороз,
пизда вся обледенилос,
гуй похож та дед Мороз.

За любовта няма граници, нищо чудно нещо подобно да се случи и на покрива на хотела Кемпински- Зографски между Кооледа и Нова Година. Дано!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12183584
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031