Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 19:10 - ЖЕНАТА И НЕЙНАТА ВРЪЗКАТА С РОДА
Автор: moksha Категория: Тя и той   
Прочетен: 10841 Коментари: 17 Гласове:
-4

Последна промяна: 19.12.2017 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                             …. Защо е нужно да почитаме  рода си?

            Как се отнасяме с родителите – това е нашият Първи тест на съдбата. А за жената, отношението към родителите -  Това е реката на живота.
            Във ведите е казано, че ние можем да управляваме своя живот изцяло само тогава - когато сме обединени със силата на своя род. Получената от предците енергия – ни изпълва със сила и любов. И тогава мечтите в живота стават достъпни! И това е така, защото ние имаме три източника на жизнена енергия, три потока от които я получаваме - от РОДА, нашата лична и от общия енергиен канал който създаваме с партньорът до нас. Това се отнася и за мъжа и за жената. Но в тази статия ще е с по-голяма насоченост към жената и енергийната връзката с рода, защото аз съм жена и такъв е моя опит и познания.
image

             Вероятно всеки който има разбирането, че работата над себе си е път към нов живот знае, че основното и най-ефективно нещо по този път е преработка на взаимоотношенията с нашите родители и с рода ни, но защо е така? И изобщо как ни се отразява когато психическият и емоционалният контакт с родителите е различен от почит и уважени?
Раждаме се с личен поток от енергия от рода си, но той може да не ни действа, ако има неразбиране, скандали, обида към майката, бащата или спрямо нашите роднини от по-старото поколение баба, дядо, пра-прародители и т.н. А когато от потока на рода не получаваме сила и защита започват блокажи в личния живот.
             И така от една страна ни се дават знания по родова линия, от друга страна ги наработваме. Ние вземаме живот от родителите чрез признание на техните съдби. Чрез благодарност за този живот. Признаване на тяхното старшенство и приемане, че всичко което се случва или се е случвало в техния живот е било техен избор. И независимо съзнателен или несъзнателен е изборът, ние нямаме никакво отношение към него и да му повлияем не можем по никакъв начин. Когато съумеем така да погледнем на другия, тогава можем да го уважаваме, да го приемем такъв какъвто е в неговото различие от себе си. Тогава можем да гледаме на тези различия без страх.

           При  жеанта има един основен проблем, който следва да разберем, че най-опасното за нея е да бъде незащитена. Това означава да не усеща благословението на своите родители. Родителската благословия ни дава различен енергиен заряд. Майчината по-скоро е като наш пазител от всяко зло. А бащината благословия е като позволение, одобрение да вървим достойно по избрания от нас път и това ни се отразява на начина по който правим своите избори в живота. А да прави избор за жената е важна част от нейната съдба.
           Какво се получава когато една жена се противопоставя на своите родители, когато им се съпротивлява? В резултат много остро започва да усеща самота. А в резултат на това чувство, съдбата няма да и дава възможност сама да избира мъжа за себе си. Просто мъжа сам ще я избира. А в крайна сметка кой кого избира? Жената избира - тя прави избора, за да  може нейната психика да е спокойна и устойчива. Такава е женската природа. Но когато тя няма тази психична устойчивост и спокойствие, то тя тръгва да прави своя избор след този който най- настоятелно се опитва да общува с нея. В резултат губи себе си, своя самоконтрол и няма как спокойно и трезво да се отнася към всички сфери от живота си. Така тя се отдалечава от своята същност да бъде спокойна и гъвкава - защото жената е мекият принцип на живота.
image

         Не по- малко пагубно е за жената да живее с обида, неприязъм или каквото и да е нехармонично усещане спрямо своите родители. Психическата и енергия, буквално се изпомпва когато отива в миналото в старите болки и неразбирателства. Малко по малко тя започва да чувства опустошение и получава недостиг на тази енергия. Работата е също в това, че зад всяка обида винаги стои огромен потенциал, стоят  много ресурси – толкова много енергия. А тази енергия можем да влагаме в изграждане на живота си, да захранваме съпруга си, децата, да раждаме нови идеи да ги осъществяваме.

         Затова жената е длъжна да намери спокойствие и сила в отношенията родителите. Всяка жена, с всеки родител може да придобие такова спокойствие в семейството – просто трябва да си постави такава цел за себе си и да действа в това направление. Когато жената си постави тази цел не е от значение какви са родителите, не е важно какво те правят и защо.

           Но това не означава жената чувства отговорност над своите родители, да се опитва се да ги промени, да се стреми се да ги направи щастливи… НЕ, тогава тя също отдава много от своята енергия. Всъщност ние не можем да бъдем отговорни за своите родители – ние можем да сме им благодарни, да им служим, да им помагаме. И това трябва да ни бъде ясно. Когато поемем отговорност над родителите си – ролите се сменят, ние преобръщаме за себе си родовата йерархия и потока на енергия от рода се прекратява.

image

              И вижте, нашият род е душа. Всеки член на вашият род е една душа, пълна с вечност, знание и блаженство – тези три качества притежава всяка една душа от нашия род – всяка една! Всеки член от вашия род е частица от бога. Да, поставена, свързана е с материално съществуване - има си своите неразрешени кармически уроци, със собствените си болки, обиди, страхове и разочарования. Със своите претенции, непрощавания и с всичко това се превръща един вид в индивидуалност, пълна с различия от нас… понякога до невъзможност да съществуваме заедно. Но зад всички тези маски, все пак е душа, частица от Бог. Ние самите също принадлежим към своя род като душа. Да, по законите на съдбата , ние сме дошли точно там, където има какво да учим.  И всеки един от вас играе определена роля в този сценарий. Но когато ние гледаме от тази позиция, когато изключим нашето личностно възприятие за своите родители, баби, дядовци, предци. Когато престанем да взаимодействаме с техните психологически травми - ние съумяваме да проумеем по-дълбокия смисъл и ние по-лесно да променим нашето отношение.

Енергийната ни взаимно-свързаност с родителите се отразява на всяка сфера от живота ни, включително и за парите. Що се отнася до родовият ни енергиен канал, за да е по приемливо често казвам, че да се преработят отношенията с родителите е дори изгодно – защото нашите родители са нашите пари. И това също е така. Съответно от това доколко хармоничен е обмена с бащата се свързва с умението да печелим пари и количеството им, а отношенията с майката се отразяват на способността ни да ги задържаме. Тези неща са описани в древните знания оставени ни ведите и по моему всеки би могъл проанализира себе си или близки хора за да го забележи.

      А какво означава да работим с рода ни?

      Съществува наука родология – специалистта чрез разстановка на събраната от нас информация за рода и нашите лични житейски преживявания вижда негативните програми които въздействат на човека до сега. Т.е. разчита кармата на рода – това са действията на нашите предци, които могат да са от различни времена и в различни аспекти от живота. Възможно е да има негативни програми, които от преживявания по време катаклизми до някое негативно отношение на нашите предци което е създало мисловни блокажи. И тези блокажи са действащи и до сега, защото са генетически заложени. И тук няма нищо за учудване, нека си припомним, че ГЕН е пренос на информация чрез тялото за следващото поколение.

       Важното тук е  да  разберем правилно въпроса относно изчистването на рода. Нека не си създаваме илюзии, ако в нас се породи усещане, че точно ние сме този силен потомък, която може да поеме отговорност за целия свой род – това е невъзможно и неправилно! От една страна това трябва да се извършва от грамотен, сертифициран специалист чрез духовни практики, които енергетически ни възстановяват. И при това се преработва само това, което е наше, което се отразява на нас. От друга страна - когато отправяме молитва е нужно да го правим от позицията, че ние сме малки, с разбиране, че ние сме потомък на своя род, ние сме част от него, а не самият род… Нашето желание би могло да е да се освободим от негативната програма, която носим от рода.  И в никакъв случай не бива да се отказваме от рода, от неговата силата. Както и в никакъв случай да не осъждаме своите родители и предци. Не знаем как самите ние бихме постъпили, ако сме поставени на тяхното място. Наистина, не бива се превръщаме в съдник, защото тази негативна програма на осъждането се изсипва върху нас и още повече се усилва. Същността на изчистването на рода  е да се сменят нашите програми за отношение към рода. Т.е. Моето вътрешно отношение към моите близки и предци да е на основата на почит и уважение! И основната червена нишка в душата ни трябва да е Аз нямам право да ги съдя.

         Навярно не всичко съм казала, темата е много дълбока…. Но нека за сега поне минимално да се ориентираме в този важен аспект от живота ни и да проверим себе си…

                                                                              Сътворила за вас с любов:  Веселине







Тагове:   жена,   семейство,   карма,


Гласувай:
9



1. lexparsy - Мисля че трябва да благодаря и от името на други
22.08.2017 01:34
Да, такива размисли са не само полезни, но и крещящо необходими, особено днес!
И правят този ВсеПроблемен Блог, не свърталище, а нещо по-приятно и поучително.

И не знам кой е гласувал с Не!? Може би защото е четено, а искат да бъде четена Простотията!!!
цитирай
2. katara - kolko milo ))
22.08.2017 08:32
но,това са просто Биологични програми..
а, ние сме Божествени създания..
временно слезли на грешната Земя..
Звездният Човек гледа към...звездите..
спомнете си Халил Джубран..
Аз не съм..

За децата

А една жена с детенце на ръце продума:
— Кажи ни нещо за Децата.
А той й рече:
— Вашите деца не са ваши чада.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
Идват чрез вас, но не са из вас.
И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.
Можете да им отдадете любовта си, но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
Можете да им дадете подслон на телата им, но не и на душите им, защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
Можете да се стремите към тях, но не се мъчете да ги направите като себе си, защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
Вие сте лъковете, които изстрелват чадата ви като живи стрели.
Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените Му стрели да отлетят надалеч.
Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост; защото както Той обича литналата стрела, тъй му е драг и якият лък в десницата Му.
цитирай
3. redabys - Невероятна мъжка изповед, която ...
22.08.2017 09:16
Невероятна мъжка изповед, която парализира.
За това ще мълча. :)
А и то какво може да се коментира- ти всичко си написал. :)
Много красиви редове... знаеш, че са много красиви. :
цитирай
4. lexparsy - Сега пък трябва да се извинявам от всички moksha
22.08.2017 10:26
Виждам че имаш приятни събеседници :-)
Бих се опитал да обясня, ако имаше Надежда за малко Разбиране...
Какво е Рода за човешкото Битие??? Ами, не мисля, а знам че от хиляди години Човек е знаел и разбирал! Просто вече сме доста чипирани :-)
Ако направя опит да споря, дебата ми ще бъде доста по-неприятен от този с Отчето дето ни прави Грешници, че почитаме Природата!

И продължавай да пишеш, все още има кой да се замисли...

цитирай
5. milady - колега лекспърси/тук априори всички сме колеги, или бъркам?
22.08.2017 12:35
има полезни „моменти“ в това повествование, но
Духовните практики са работа самотна и трудна..
в такъв смисъл, този пореден опит за Коуч
на пЪрва, ми се види..предвзет и дори плитък..
и, моля престанете с тази неуместна ирония..
нелепо е ,да давате съвети за ТВ, реклами,
ГМО,чипиране и..Духовни практики..
звучи назидателно и арогантно повелително..
и ,това е така от Вашия първи постинг тук..
да бъдем по-смирени и самокритични..
с искрени пожелания/Юлия
цитирай
6. lexparsy - Извинявам се за диалога поста ти moksha
22.08.2017 13:38
Благодаря за резолюцията и посланието Юлия.

Само да поясня, под Чипиране имам предвид масовата и нарочна агитация да се отдалечаваме от Рода си от Природата, Историята ... и всичко, което ни прави Хора, а не Биологични Единици, които са наблускани с НЕВЕРНИ обяснения даже на Науката и в частност Генетиката!
цитирай
7. redabyss - Лекс, не бъркай троленето с прот...
22.08.2017 14:03
Лекс, не бъркай троленето с противоположна позиция.
цитирай
8. lexparsy - Доста Когнитивно Вярно redabyss
22.08.2017 14:38
Да, до такива когнитивно-верни заключения може да се стигне, когато дълго време сме наблюдавали и изследвали Следствието, а не Причината redabyss.
Част от почитането на Рода е почитането на Семейството. Ако го има Бащата дава Ерудиция, а майката Любов и Прошка. А авторката пише от женска гледна точка!

А точно Измислените Езотерични учения (фалшиви копия на Херметичните такива), които май ти визираш са ни наблъскали главите със Страх от Духовното...Но има още Хора, които и Вярват и Разбират.. а и така Различават...
цитирай
9. karamelita - Интересна статия, да хубаво е да се ...
22.08.2017 14:45
Интересна статия,да хубаво е да се поддържа нормални отношения с рода и това дава чувство за равновесие,но по някога човек в своето развитие се налага да се откъсне от рода си и да се устреми към друга среда,за която се чувства по- подходящ,родителите са и до време,оставаш рано или късно сам, роднините са женени и зависими от други хора и може и да не са желаната опора,особено в това безпарично време,когато е трудно да купуваш подаръци на всичките си роднини...Човек, жената трябва да се научи да живее и се справя с живота си и сама, ако и трябват други хора за помощ, да ги потърси. не казвам,че не трябва да се носи отговорност за старите родители,те трябва да им се помага,дори и без нашето присъствие ако е възможно.Жената отива и при мъжа,там законите са вече други. Въобще този живот е доста сложен,въпреки това трябва да се опитаме да бъдем силни и човечни ,особено към своите родители и деца.
цитирай
10. milady - тук ,наблюдавам тече интересен дебат...вечната борба..
22.08.2017 15:30
днес, в един друг постинг казах taka..
най трудните /и полезни уроци в Живота ,са.
да се научим да губим,
да се научим,да оставаме ..самички..
иначе, да живее родата, особено мама и тате, и брата ;)
нищо лошо,просто ..не е полезно..
или, Лекс има друг живот, на друго място,
или, по такива ми ти..други меЧти..
усмивки за всички..
Джули..
цитирай
11. milady - karamellka, cara mia !!
22.08.2017 15:31
Въобще този живот е доста сложен,въпреки това трябва да се опитаме да бъдем силни и човечни ,особено към своите родители и деца.
цитирай
12. zaw12929 - КАКВАТО ЖЕНАТА, ТАКИВА ДЕЦАТА- ТЯ ...
22.08.2017 15:37
КАКВАТО ЖЕНАТА, ТАКИВА ДЕЦАТА- ТЯ ГИ ВЪЗПИТАВА СПОРЕД СВОИТЕ ЗНАНИЯ ЗА ЖИВОТА. МЛАДА МАЙКА- ДЕТЕ КАК ДА ГО НАПРАВИ?!
цитирай
13. lexparsy - Нас Баба нужна!
22.08.2017 17:06
С думата "баба" руснаците често наричат не възрастна жена, но и такава, която има житейски опит не само като майка и жена, но и ерудиция и мъдрост. (може би корена на думата идва от "абба"-прародител). Та една такава жена обикновено отговаря и за хармонията и разбирането в Семейството и Рода.
За това на такива като нас просто казват "Тебя Баба нужна!" :-)
Вижте Анастасия на Вл.Мегре, независимо дали е реална или измислена...каза и наистина Променя и влияе на Света без да излиза от гората... И в България вече има много Родови Селища! А сме забравили нашите Баби и от там и Рода си!
milady:
| Лекс има друг живот, на друго място,
| или, по такива ми ти..други меЧти...
Мила Джули, моля не слагай, нито мене нито други на рафта с тривиални прозаични дефиниции (в трето лице), като в турски сериал...Аз си имам и съм жертва на същия живот като всички :-) Само се старая да гледам през по-голяма Прозирка :-)
цитирай
14. lexparsy - Интересно защо само moksha не коментира
22.08.2017 17:41
Може би се страхува че някоя Жена ще я оплюе с лаконична житейска резолюция...
Или просто чака някой друг да поеме отрицателната енергия да защити тезата и?
Аз съм до тук!
цитирай
15. milady - защото е фейк, а ние...бръмбъли луди..Сбогом от мен..
22.08.2017 18:02
lexparsy написа:
Може би се страхува че някоя Жена ще я оплюе с лаконична житейска резолюция...
Или просто чака някой друг да поеме отрицателната енергия да защити тезата и?
Аз съм до тук!

цитирай
16. moksha - Интересно защо само moksha не коментира
22.08.2017 18:12
Просто ние не си допадаме по много параметри и разговора няма как да се завърже помежду ни.

цитирай
17. moksha - Сега пък трябва да се извинявам от всички moksha
22.08.2017 18:42
Какво да кажа, освен Благо-Даря и за градивните коментари и за обратните - та нали затова е интересно времето в което живеем. Различни нива на съзнание, но все пак всяко нещо което е коментирано е актуално. Щом дава импулс за разсъждение всичко е на местата си. Но, аз съм за екологичност на изказа и да затова ще има и изтрити коментари - Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: moksha
Категория: Тя и той
Прочетен: 56005
Постинги: 20
Коментари: 31
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031