Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2018 22:22 - Нещо смешно
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 4251 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2018 22:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 На идване към моята квартира, колеги, мислех да напиша нещо смешно за проблемите на паркирането и преминаването по улицата към нея (проблемите са за пешеходците, не за паркираните автомобили), обаче, когато се прибрах вкъщи, прочетох тъжната новина за изстъплението на някакъв човек от Варна, който запалил приюта на Анимал Хоуп Варна, от организацията публикуваха потресаващи снимки с изгорени животни, новини за починали такива, крили се в колибите си, на което всеки нормален трол у нас би казал - леле, какви глупави кучета, да се крият в колибите си от пожар, ама колеги, това са кучета, те не са умни като хората, ако бяха умни, щяха да избягат далеч от нас и нямаше да им видим очите, сигурна съм. Но те не са умни, и слава Богу, затова се водят нашите най-добри приятели. Дружеството било подало над десет жалби срещу човекът, запалил кучетата живи, сега се чудят как да изплащат сметките на изгорените животни в клиниките, и чакат новини оттам за умиращите. 
Иначе, имах намерение да пиша за един знаменателен факт, който открих преди няколко вечери, докато се прибирах, клатушкайки се с торбите върху уличното платно, досами паркираните плътно върху тротоара коли на съседи от околните блокове, на работещи наоколо и на не знам кой още, то не е и моя работа да знам, това трябва да го знае Столичен инспекторат. Преди време реших, че това ще бъде моята своеобразна форма на протест - язе че си вървим по уличното платно, разбира се, предпазливо, досами колите, а преминаващите нагъсто шофьори ще разчитат на фаровете, за да се отклоняват от препятствието, което бойко ще представлявам в осем часа вечерта срещу тях. И така стана, колеги, протестът си вървеше добре, разбира се, с малката уговорка от моя страна, дето нямаше как и да премина безопасно от другата страна на паркираните коли (откъм блоковете,където няма шосе), защото пък там беше съвсем тъмно, има едни големи храсти и едни камъни маркирани в червено, разположени така по тротоара , за да се обозначи по-добре той като паркинг)))), та всичко с протеста си вървеше добре, докато не осъзнах нещо много страшно. Онзи ден, докато наблюдавах със задоволство поредния шофьор, който с прикрит гняв зави на деветдесет градуса по шосето, отклонявайки се от мене, установих, че може би, тия хора, не се отклоняват от мене, колеги, въпреки, че троля е обемиста жена, обемиста жертва, а от дамската ми чанта, единственото по-светло петно в моите одеяния, явно видимо за тях! Имам навика, напоследък, да я държа в ръка, поради това, че й се скъса дръжката за рамо, и изглежда, съм я перила твърде много  настрани, колеги, поне за известно време, което е предизвикало, от своя страна, страхът на шофьорите, да не им отнеса огледалото или нещо друго, докато преминават покрай мен; няма друго какво да е, колеги....Така се ядосах, колеги, от тоя факт, така ми причерня - шофьорите у нас, в София поне, да се плашат повече от една дамска чанта, нежели от цял един трол!!!
Викам си - ще дойда тука, да го споделя с колегите, като нещо смешно). И възмутително, разбира се. 
Айде, един поздрав, на всичките тролоци)). Идва пролетта, колеги, не бива да го забравяме))).
ANIMAL HOPE VARNA добави 49 нови снимки към албума: /18+/ ПОМОЩ!!! - СНИМКИ С ТЕЖКО СЪДЪРЖАНИЕ!!!
Приятели,
Трудно ни е да си съберем мислите в момента и да разкажем всичко, което се случва в детайли... 
Едничката истина е... че в момента всички преживяваме най-големите кошмари в живота си... image:"(
Снощи малко след 21.30 часа един от приемните ни домове е бил опожарен. Причината е - умишлен палеж от външната страна на имота... има задържан заподозрян... същия заподозрян, който месеци наред упражнява физически и психически тормоз над нас и срещу който имаме подадени повече от 10 жалби в полиция и прокуратура...
Вече дори не се надяваме, че този НЕчовек най-после ще получи наказание... 
Гледката е ужасяваща... но сме длъжни да я споделим с Вас, в опит да обясним ЗАЩО НЕ МОЖЕМ ДА ПОЕМЕМ ОЩЕ И ОЩЕ ЖИВОТНИ, ОСОБЕНО В МОМЕНТА...
Мечо и Беки са звездички... 
Загинали са в агония, докато се опитват да се скрият в къщичките си... изгорели са ЖИВИ, заедно с къщичките си...
Джак и Джеймсън са обгорели до неузнаваемост и се борят за живота си в клиника М-Вет от снощи...
На силни обезболяващи и успокоителни са... 
Ако оцелеят и двамата ще имат тежки увреждания, единия вероятно ще остане сляп...
Сега, повече от всякога имаме нужда от Вашата помощ!
Спешно търсим приемни домове на останалите живи кучета - Звезда, Джим, Бъки, Елза, Ноа, и бебетата там - Ника, Лоти, Кари, Руби и Лина.
Имаме нужда от помощ за лечението на Джак и Джеймсън, които се борят за живота си в клиника М-Вет...
Имаме нужда от помощ за разчистване на отломките и всякаква друга помощ, свързана с възстановяване на всичко разрушено - къщички, огради, мрежи...
Опитваме се да бъдем силни... заради тези, които оцеляха и още се опитват да излязат от преживения шок....
Опитваме се да бъдем силни, но... не ни се получава...
Крещим... от безсилие... от ужас и от болка...
Защото Българската съдебна система за пореден път НЕ си свърши работата!
Ако можете помогнете...
Всяка помощ е важна, без значение колко е малка тя.
(Бел. моя - организацията е дала банкова сметка в Първа инвестиционна банка, както и възможност да се изпрати смс на дмс, за жалост тук не мога да поместя с копи пейст нито номера на сметката, нито нещо повече,затова ще я въведа ръчно, като трябва да бъде проверена, защото е възможно да допусна и някаква грешка, въпреки бавното въвеждане) 
First Investment Bank Bulgaria 
BIC FINVBGSF
IBAN BG56FINV91501215766563
PayPal Animalhope.varna@gmail.com 
СМС 17 777 DMS ANIMAL 
image





Гласувай:
1



1. lexparsy - Жалко и трагично смешно
23.02.2018 15:24
Аз отворих постинга да се развеселя уж, а се върнах към жалката ни картинка на действителността...
Съжалявам за кучетата... Истината е че такива подпалвачи не само няма да арестуват, но и са толерирани, може от бизнесмен хвърлил око на имота на приюта примерно... А всички знаят че хиляди декари гори в БГ се подпалиха от дървосекачи за да минат в друга категория... Не знам кога народа ще ги линчува ???
А за пътищата и тротоарите нямам думи... В София е трагично по кварталите, но Варна съм запомнил винаги с уникални ремонти… През декември като бях, трябваше да ходя в дъжда 2 км. (не преувеличавам) по разкопана за ремонт кална улица, заедно с тротоарите, без никакъв опит даже да се съобразят хората. Спрях на една пресечка край хора от магазин и споделих гласно на приятелите „Искам да напиша поема за тротоара!“ … Наистина се посмяха искрено :-)))
цитирай
2. eloiz - Лекспърси,
23.02.2018 23:16
наистина е доста тъжен постинга, надявах се да го развеселя, но понякога веселбата е само в музиката).
Варна е много красив град, за пръв път го опознах това лято (но не изцяло).
Някой беше ми казал, че точно във Варна, или в Бургас, предприели "български" мерки срещу проблемите с качването на колите по тротоарите - правели ги по-високи... Така е, след като никой не иска да глобява паркиралите или да им строи паркинги)))... Между другото, пред нашия блок тук, в София, тротоарът също беше направен по-висок, навярно със същата цел, и сега автомобилите просто са паркирани досами тротоара, затваряйки този път пространство не от тротоара, а от улицата))). Все пак, преминавайки оттам, всеки път се чувствам уважена, един вид, да си кажа, необикновено чуство е, като да си по-силен в джунглата, макар и само като гражданка, и затова не изказвам пред общинските власти мнението си, че и тук дори, или поне не се сещам толкова често за него))).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1651212
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031